Stadsbijeenkomst over aanpak woninginbraken

Burglar breaking into house, mid section

De gemeente belegt op dinsdagavond 27 september een stadsbijeenkomst over woninginbraken. Tijdens deze avond wil de gemeente samen met bewoners in gesprek over nieuwe en onorthodoxe ideeën voor de aanpak van de inbraken in Gouda.

Ondanks alle inspanningen van veiligheidspartners en bewoners blijven de inbraakcijfers in Gouda hoog. De gemeente blijft daarom constant op zoek naar onorthodoxe maatregelen om de aanpak van de woninginbraken te verbeteren en te intensiveren. Hierover wil men met bewoners in gesprek. Aan het eind van de avond moet er een nieuw plan van aanpak liggen met maatregelen waar bewoners, gemeente en politie zich de komende tijd gezamenlijk voor gaan inzetten.

Ex-inbreker geeft tips
Op deze avond is een ex-inbreker als ‘ervaringsdeskundige’ aanwezig. Hij werkt voor de Stichting Veiligheid en Preventie. Deze Stichting biedt ex-verslaafden en ex-criminelen de gelegenheid om als voorlichter te werken. De ervaringsdeskundige zal deze avond een presentatie geven met daarin onder meer zaken waar een inbreker op let bij het uitkiezen van een woning.

Advertisements

De avond vindt plaats op dinsdag 27 september van 19.30 tot en met 22.00 uur in de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20). Aanmelden via www.gouda.nl