Spel met mozaïektegels in Kort Haarlem kan beginnen

Het tegelproject in de wijk Kort Haarlem, dat bestaat uit meer dan honderd kleurige mozaïektegels die als een lint door de hele wijk  liggen, is bijna afgerond. In de tweede week van september zijn de spelkaarten klaar en kunnen de bewoners het spel  in hun wijk gaan spelen.  Het mozaïeken en het spelen zorgen  voor verbinding in de wijk, zegt kunstenaar en wijkbewoner Marlinda Weijers die het initiatief nam voor dit project.

Twee jaar geleden zette ze dit in gang. “Het was een burgerinitiatief. Ik  wilde als kunstenaar iets voor de wijk doen. De wijk meer kleur en plezier geven en de mensen naar buiten brengen.”  Ze organiseerde workshops mozaïektegels maken bij onder meer de Chocoladefabriek, kindcentrum Quadrant De Speeldoos en verpleeghuis de Hanepraij. Iedereen kon letterlijk een steentje bijdragen. “Ik vind het supergaaf dat een man van 96 heeft meegedaan, maar ook een kindje van 3,5 jaar. Het was geen project voor een select groepje”, zegt Marlinda.

Vervolg in andere wijken
Ook nu het spel klaar is, is het voor iedereen bereikbaar. De tegels, waarin letters zijn verwerkt,  liggen op straat en de spelkaarten waarmee mensen woorden kunnen zoeken en opdrachten kunnen maken, zijn vanaf half september verkrijgbaar bij verschillende winkels en organisaties in de wijk, zoals bij de Chocoladefabriek, de cafetaria, maar ook bij de VVV.  Rond die tijd kan iedereen op www.wolkenvanger.com  of op de facebookpagina  Straatmozaïek zien waar de letters liggen en de nieuwe ontwikkelingen volgen. Bewoners van andere wijken die in hun omgeving iets dergelijks willen starten, kunnen daar met vragen terecht. Marlinda hoopt dat dit project een vervolg krijgt in andere wijken.

Advertisements