Sociale winkel ‘The Melting Shop’ geopend op Kleiweg

Gouda – Burgemeester Verhoeve heeft gistermiddag op de kop van de Kleiweg de nieuwe Melting Shop geopend. Onder grote belangstelling opende de nieuwe plek van de winkel die eerder verderop op de Kleiweg gevestigd was. The Melting Shop verkoopt eerlijke producten, onder meer gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wegens succes kon de shop nu verhuizen naar een groter pand.

The Melting Shop is een stichting voor wie ook duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Er is een atelier waar deelnemers in werkgroepen aan de slag gaan, bijvoorbeeld met naaien, voor de winkel of creatief. De winkel heeft ook een link met de Non Foodbank en verkoopt producten van streekwinkel Rechtstreex.

De burgemeester sprak zijn waardering uit voor de verbinding die de winkel in Gouda maakt. Hun naam verwijst naar de ´melting pot´, ofwel een smeltkroes, waar verschillende culturen samenkomen. Om de winkel te openen werd geen lint doorgeknipt, maar knoopten Debora Boadu en burgemeester Verhoeve de knoop van een spijkerstof lint los. De burgemeester kreeg ook een huisgemaakte laptoptas mee, met daarop het logo van de gemeente Gouda.

Advertisements

 

02-08-2020 10:15