Sociale huurappartementen veranderen van eigenaar

Gouda- De huurders van 24 appartementen aan de Rolandstraat in Gouda Noord hebben vandaag een brief ontvangen waarin staat dat hun appartementen een andere eigenaar hebben gekregen. De voorzitter van Woningstichting Midden-Holland Wim Hommels bevestigt in de brief dat de koopovereenkomst met directeur-bestuurder René Mascini van Woonpartners Midden-Holland op 25 oktober is ondertekend.

Het gaat hier om twee tegenoverliggende complexen van elk twaalf appartementen verdeeld over drie etages. De panden dateren, net als de gebouwen uit de omgeving, uit 1960. Er is een grondige renovatie uitgevoerd in 1996.

De Rolandstraat ligt tussen de Tristanstraat en de Achterwillenseweg in Gouda Noord. In deze wijk verhuurt Woonpartners Midden-Holland al veel sociale huurwoningen. De nieuw aangekochte complexen sluiten dan ook goed aan bij de woningportefeuille van Woonpartners.

Dienstverlening
Bij de ondertekening zei Wim Hommels blij te zijn dat het bestuur geslaagd is om de woningen onder te brengen bij een goede woningcorporatie. “Ik heb er vertrouwen in dat de belangen van de huurders prima worden behartigd. René Mascini is blij met de aankoop van de woningen: “Het zijn allemaal sociale huurwoningen en het verhuren daarvan is onze kerntaak. De Woningstichting heeft de woningen uitstekend onderhouden en is zorgvuldig geweest in het woningbeheer. Wij zullen ons best doen om op dezelfde manier de dienstverlening naar de huurders ook in de toekomst te waarborgen”.