Sociaal team Gouda geeft acht laptops aan Gouwenaars 

Gouda – Sociaal Team Gouda geeft acht laptops die niet meer gebruikt worden aan Gouwenaren die deze goed kunnen gebruiken. De uitreiking van de laptops was op 10 december. De harde schijven van de ‘oude’ laptops zijn leeggehaald door de Groene Computerwinkel uit Gouda, en door hen ook voorzien van nieuwe software.  

De laptops zijn ontzettend welkom in de huishoudens. ‘Een aantal collega’s hebben nieuwe laptops gekregen. We wilden een de ingeleverde laptops een mooie bestemming geven en dat is gelukt. We zijn blij dat het mogelijk was om een aantal laptops aan Gouwenaren te kunnen geven, omdat we weten dat zij het nodig hebben voor studie of werk,’ vertelt Anne Marieke van Gameren, sociaal makelaar van Sociaal Team Gouda. ‘Mensen zijn zo blij met de laptops, mooi dat we ze op deze manier kunnen helpen. Ook was het fijn dat de Groene Computerwinkel kon meewerken door de laptops op te schonen en er nieuwe software op te zetten. We geven hen een lekkere taart als bedankje.’

De laptops zijn donderdag in tijdsloten uitgegeven. Tegelijkertijd ontvingen mensen, behalve de laptop, ook informatie over Goudse plekken waar zij terecht kunnen met vragen over de laptop, of het leren omgaan met programma’s. Zij kunnen onder meer terecht bij Het Taalhuis/Bibliotheek, Steunpunt Oog, het Bruisnest en PC hulp vrijwilligers. Wifi/internet op de laptop moeten mensen zelf regelen.

Advertisements

10-12-2020 17:15