Sleuteloverdracht huurders Woonpartners gaat door in Park Triangel

Waddinxveen – Een aantal weken geleden was het nog niet voorzien dat de overdracht van de sleutels aan de nieuwe huurders van Stationspark in Park Triangel te Waddinxveen met de nodige voorzorgen georganiseerd moest worden. De huurders, die daar lang op hadden gewacht, vreesden voor uitstel.

“Het is heel bijzonder om de sleutel te krijgen van je eerste eigen woning, daar maken we normaal een speciaal moment van. Het liep deze keer natuurlijk allemaal anders aldus de woonconsulent Evelien Kap, maar het is fijn dat we iedereen blij konden maken met de sleutel van hun huis!

Voorzorgmaatregelen
Normaal is de sleuteloverdracht een feestelijke gebeurtenis waarbij partners en familieleden klaar staan om de nieuwe huurder te feliciteren en alvast beginnen met schilderen, laminaat leggen en verhuizen. Nu zijn er allerlei creatieve oplossingen bedacht om toch voor zowel de medewerkers van Woonpartners als voor de huurders een veilige omgeving te garanderen.

Advertisements

Deze bestonden uit vooraf het digitaal tekenen van het contract, de eerste verhuurnota over te maken, etc. Een pluim voor alle toekomstige huurders: alles is prima opgevolgd, zonder problemen.

Zelfredzaamheid
Vandaag konden de huurders, en alleen de huurders (zonder gezelschap), de sleutel ophalen. De medewerkers van de corporatie hadden twee units ingericht waar de huurders hun documenten in gesloten envelop inclusief sleutels zelf konden pakken. Daarbij stond ook een emmertje met schoonmaakartikelen als cadeautje verpakt klaar om mee te nemen. De huurders waren uitgenodigd met telkens 5 minuten tussentijd, zodat er voldoende tijd was om op gepaste afstand eventuele vragen te beantwoorden. Zo waren er altijd maximaal 3 personen aanwezig in de ruimte.

Feestelijke bijeenkomst
Zodra de omstandigheden het weer toelaten, organiseert Woonpartners een bijeenkomst voor alle huurders van het Stationspark om elkaar beter te leren kennen en ze te feliciteren met hun nieuwe woning. Wellicht toekomstmuziek maar ook een vooruitzicht. Voorlopig houden we 1,5 meter afstand, ook bij de verhuizingen.

In Park Triangel realiseerde Van Wijnen Stolwijk voor Woonpartners Midden-Holland twee blokken met in totaal 54 appartementen. De bouw en de verhuur verliep voorspoedig. Ook de sleutelafgifte aan de eerste 27 huurders aan het Enkelspoor op 12 maart was nog vrij normaal. De 27 huurders aan het Dubbelspoor kregen 7 april de sleutel.

 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

09-04-2020 09:35