Sjaak Spruijt en Jobbi Schefferlie Gouds Kampioen Petanque 2017

Gouda – Op zaterdag 5 augustus vond op het sportcomplex van de Petanque Vereniging Gouda voor de achtste maal het open Gouds Kampioenschap Petanque/Jeu de Boules plaats. Met 80 teams was het toernooi volledig bezet. Meerdere teams van ver buiten de regio Gouda streden mee voor het open kampioenschap. Dit jaar streed voor het eerst zelfs een Belgisch team mee. Het toernooi begint hiermee zo langzamerhand (inter)nationale allure te krijgen.

Zowel de wedstrijdspelers als recreanten speelden in hetzelfde toernooi en konden elkaar dus in een wedstrijd ontmoeten. De uitslagen werden echter gescheiden, zodat er een kampioen wedstrijdspelers en een kampioen recreanten gehuldigd kon worden. Ieder team speelde 5 partijen, waar bij het lot bepaalde tegen welke teams men uit moest komen.
Zeer verheugend was de deelname van meerdere jongeren, waaronder ook nationale toppers zoals Jobbi Schefferlie, Tom van der Voort en Marcha Nuijten. Dat de beste spelers voor elkaar niet onderdeden bewijst de uitslag wel.
Uitslagen bij de wedstrijdspelers:
1e en kampioen: Sjaak Spruijt (PC Genebos-Belgie) en Jobbi Schefferlie (Midi-Delft)
5 partijen gewonnen met een positief saldo van 56 speelpunten
2e: Tom van der Voort (Petangeske-Bergen op Zoom) en Marcha Nuijten (PV Gouda)
5 partijen gewonnen met een positief saldo van 52 speelpunten.
3e: Teun van Oyen (PUK-Haarlem) en Herman Soppe (De Radboudboulers-Medemblik)
5 partijen gewonnen met een positief saldo van 50 speelpunten.

Bij de recreanten mochten de Gouwenaren Wim van den Eng en Ashanti van den Eng de kampioensbekers in ontvangst nemen.

Petanque Vereniging Gouda kan weer op een zeer geslaagd toernooi terugkijken. Het bestuur onderzoekt de mogelijkheden om het toernooi volgend jaar voor meer teams toegankelijk te maken.

In september organiseert PV Gouda weer haar jaarlijkse Vakantie Napret actie, waarbij belangstellenden in 4 gratis lessen de basisbeginselen van de Petanque sport wordt bijgebracht. Nadere informatie en aanmelding via www.goudapetanque.nl.