Singer-songwriter Nielson op slotfeest Goudse Kaasmarkt

Gouda – De 27-jarige singer-songwriter Nielson sluit op 31 augustus het kaasseizoen van de Goudse Kaasmarkt af. Hij is onder meer bekend van zijn hit ‘Ik voel mij sexy als ik dans’. Dat is vandaag officieel bekend gemaakt, het gerucht ging al rond.

Het avondoptreden ligt dus in handen van Nielson met zijn band het podium. Het is een gratis toegankelijk feest voor iedereen. Wel moet er voor consumptie worden betaald. Verder is het een dag vol activiteiten rondom – hoe kan het ook anders – kaas. De activiteiten beginnen om 10.00 uur en lopen door tot in de avond. Het is de afsluiter van een spetterend feest waarbij deze uitgebreide Kaasmarkt meteen de aftrap is van de periode op weg naar Gouda 750.

Een greep uit de activiteiten
De dag begint met de opening van de Kaasmarkt om 10.00 uur en loopt tot 14.00 uur duren. In de middag vangt een heel ander programma aan met op de Markt en bij de Agnietenkapel verschillende workshops van het Cultuurhuis Garenspinnerij. De workshop op de Markt, Goudse kazen beschilderen, zal tot hilarische en soms ongelofelijke kunstwerken leiden, die in de stad geëxposeerd zullen worden. Voor de kinderen pakt de Brede school in de middag uit met ‘Kies je kaas’. Van allerlei scholen uit de stad komen klassen die de KAASKLAS van Nederland willen worden door de meeste (kaas)vragen goed te beantwoorden. In de sfeer van het ooit befaamde ‘Ren je rot’ beginnen de kinderen zo het nieuwe schooljaar op een speelse manier.

Advertisements

Avondprogramma
Rond vijf uur start dan het avondprogramma met eerst de SensationKaas klassiekers De Anitaas. Zij zullen het naar de Markt gestroomde publiek vermaken met hun theateroptreden in het teken van Kaas, terwijl dat publiek zich tegoed doet aan een heerlijke (kaas)maaltijd die bij de horeca in paviljoens op de Markt te verkrijgen is.

Na de Anitaas zal er afwisselend muziek zijn van DJ’s en Gouds talent, die een feestje bouwen totdat we klaar zijn met eten en het tijd is voor die beweging.