Shaolin Kempo Kai Gouda in de prijzen op WK Kempo in Spanje

Gouda/Guadalajara – Van 25 tot 27 april vonden de Wereld Kampioenschap Kempo plaats in Guadalajara, Spanje. Maar liefst 600 deelnemers uit 30 landen stonden klaar om alles te geven. 

Simo Dahi, Nikki Smitskamp, Rik Smitskamp, Anouk van der Poel, Shannen van der Poel en Has van der Poel uit Gouda mochten de eer van Nederland vertegenwoordigen op verschillende onderdelen. 

Na lang trainen en voorbereiden was het eindelijk zo ver. De eerste dag stond in het teken van Traditional Kempo. Na de officiële opening van het kampioenschap werd er begonnen met het onderdeel Kata. Hierna was het onderdeel Wapen Kata aan de beurt, waar leraar Has van der Poel na het verslaan van goede tegenstanders een mooie 3e plek behaalde op het Wereld podium.

Dag 2 stond in het teken van Semi Contact Fighting. Hierbij is het de bedoeling je tegenstander als eerste te raken, waarbij de technieken terug getrokken moeten worden. Broer en zus, Rik en Nikki Smitskamp behaalden beiden een mooie 3e plek.

De derde en tevens laatste dag stond in het teken van Full Contact en Knockdown fighting. Bij Full Contact wordt het staande gevecht van kickboksen gemixt met grond gevecht (max 10 sec). Bij Knockdown worden MMA handschoenen gedragen, en mag er langer op de grond worden gevochten waarbij tijdens het grond gevecht ook stoten, knieën en ellebogen zijn toegestaan. Shannen van der Poel wist na harde partijen waar bloed, zweet en tranen bij kwamen kijken een mooie tweede plek te behalen met Full Contact & een derde plek met Knockdown.

Anouk van der Poel en Simo Dahi hebben tijdens dit Wereld Kampioenschap alles gegeven, helaas was dit net niet goed genoeg voor een podium plek.

Shaolin Kempo Kai kwam terug naar Nederland met 1x zilver en 4x brons. 

Het volgende toernooi staat al voor de deur, 2 Juni vindt regio kampioenschap Best of the West plaats in de Zebra in Gouda. Altijd al willen weten wat Kempo is? Kom dan zeker een kijkje nemen!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android  

29-04-2019 16:30