Scouting Reeuwijk pakt Randweg aan met zwerfafval challenge

Tijdens Nederland Schoon op 21 maart wordt voor de derde keer op een rij de succesvolle ZwerfafvalChallenge in Bodegraven-Reeuwijk georganiseerd en dit jaar is ook de Scouting Reeuwijk van de partij met een grote groep enthousiaste kinderen. Vanaf 10 uur ‘s ochtends gaan de leden van de Scouting samen met Wethouder Kees Oskam en Bollo de Beer van Landal De Reeuwijkse Plassen aan de slag om een deel van de Reeuwijkse Randweg schoon te vegen.

‘Vooral langs de provinciale wegen, op de op- en afritten van de rijksweg, maar ook op wegen in ons buitengebied is de zwerfafvaloverlast enorm’, aldus het organiserend team van de ZwerfafvalChallenge. Daarom is het geweldig dat de Scouting Reeuwijk dit zo groot  en met elkaar gaat aanpakken die 21ste.

Ook de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders zijn dit jaar opnieuw uitgedaagd door de ZwerfafvalChallenge, met als inzet om in heel de gemeente inwoners te inspireren om het voorbeeld van de Scouting en de gemeente te volgen.

Advertisements

Niet alleen tijdens Nederland Schoon, maar door het hele jaar heen ruimen veel mensen het zwerfafval dagelijks op en we willen met alle inwoners een duidelijke stip op de horizon gaan zetten: ‘Bodegraven-Reeuwijk Zwerfafvalvrij in 2025 zodat we de ”Groenste Gemeente van het Groene Hart worden!’, vervolgt het team. ‘Zo ver is het nog lang niet, maar met zulke initiatieven als die van de Scouting en andere enthousiaste inwoners is het voor ons geen vraag meer of we dit gaan halen’.

Om de kinderen geen enkel veiligheidsrisico te laten lopen wordt die ochtend de Reeuwijkse Randweg tijdelijk afgesloten.

Meedoen als ouder en kind met de actie van de Scouting, dat kan. Meld je aan via info@zwerfafvalchallenge.nl. Aan de slag met een eigen initiatief op of rond 21 maart a.s. kan natuurlijk ook. Meld jouw actie dan aan via de website www.zwerfafvalchallenge.nl, waarmee je tegelijkertijd ook andere inwoners inspireert om mee te doen. Op deze site staat bovendien hoe je opruimmaterialen kunt aanvragen of een afspraak kan maken om je opgeruimde afval weg te brengen of op te laten halen tijdens de ZwerfafvalChallenge.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

09-03-2020 10:35