Scooters staan massaal langs de weg door E10 benzine

Alphen a/d rijn – Scooters die E10 benzine hebben getankt staan massaal met problemen langs de kant van de weg. Dat stelt scooter specialist Fastfuriousscooters.nl. Fast & Furious – raadt daarom aan om je scooter niet op E10 brandstof te laten rijden maar op het duurdere euro 98.

Regelmatig wordt Fastfuriousscooters.nl nu gebeld door scooterrijders en bezitters van een brommer. Roest en ‘vergomming’ in de motor zijn funest voor de motoren en dat wordt meteen gemerkt. De klanten staan naast de kant van de weg of komen helemaal niet eens weg als ze de motor starten. “Gezien de vele problemen die ondervonden worden bij het tanken van E10 benzine, raden wij daarom aan een andere brandstof te tanken,” vertelt Fastfuriousscooters.nl. Vandaar dat het raadzaam is om bij problemen je scooter vol te tanken met euro 98, een E5 benzine.

Naast het feit dat deze brandstofsoort maar 5% ethanol bevat en geen 10%, is er wel een iets hoger octaangehalte aanwezig, maar dat vormt geen enkel probleem voor de 2- en 4-takt scooters. Voor wie helemaal van dit soort problemen af wilt zijn, is het wellicht een optie om een elektrische scooter te overwegen, de technologieën hierin zijn volop in ontwikkeling.

Advertisements

Wat is E5 en E10 benzine precies?
E10 benzine is brandstof die 10% ethanol bevat en de E hierin staat dus voor ethanol. Ethanol is alternatieve brandstof die geproduceerd wordt op basis van gewassen als maïs en suikerriet. Deze brandstof wordt tegenwoordig gepromoot als duurzamere variant, maar bij het verbruik blijkt dat deze benzine minder zuinig is.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

05-11-2019 10:03