Schouwburg houdt inzamelingsactie voor dak- en thuislozen

Gouda – Dinsdag 13 november staat De Goudse Schouwburg in het teken van een bijzonder onderdeel van de samenleving: de dak- en thuislozen. Gewone mensen die om uiteenlopende redenen zijn gestopt met het meedraaien in de maatschappij. Deze mensen worden makkelijker ontkend dan erkend. En juist daarom vindt De Goudse Schouwburg het belangrijk om hen een stem te geven.

Voorstellingen op 13 november

In een uitverkochte Kleine zaal geeft Iris Hond een concert. Zij is een concertpianiste die op haar 14e zelf dakloos werd en zich tegenwoordig zeer actief inzet voor de samenleving. In de Grote zaal presenteert De Goudse Schouwburg de maatschappijkritische voorstelling Thuislozen van Adelheid Roosen en Theater Utrecht. Dit theaterstuk zet aan om na te denken over de rol die je hebt in de samenleving en over verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, de ander en de wereld.

Naast het programmeren van twee voorstellingen deze voorstelling en de deelname van twee lokale hulpverleners in Gouda wethouder Rogier Tetteroo en social makelaar Berthie Melissen) heeft de schouwburg samenwerking gezocht met onder meer de Voedselbank, de Straatkrant, Kernkracht, de gemeente Gouda en Kwadraad. Want Thuislozen is naast een voorstelling een inspiratiebron om na te denken over de gedeelde verantwoordelijkheid voor onszelf, de ander en de wereld. Een voorstelling die aanspoort om te doen.

Inzamelingsactie op 13 november

Op 13 november kunnen bezoekers spullen voor de Voedselbank en Stichting De Kring inleveren in het Theatercaf√©. Voor de dak- en thuislozen zoekt De Kring schone, nieuwe handdoeken, ondergoed en sokken. Fris gedoucht en met schoon ondergoed en sokken voelt iemand zich weer een beetje ‘mens’! De Voedselbank vraagt doucheschuim, tandpasta, tandenborstels en koffie voor hun voedselpakketten t.b.v. gezinnen en alleenstaanden die onder de armoedegrens leven. Een eenvoudige eerste stap om een verschil te kunnen maken!

Meer informatie over de voorstelling: www.goudseschouwburg.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
02-11-2018 13:36