Schoolspullenpas voor leerling groep 8 basisschool

Waddinxveen – Een aantal leerlingen in groep 8 van de basisschool die komend cursusjaar naar het voortgezet onderwijs gaat heeft in de week van 1 juli een schoolspullenpas ontvangen via de Stichting Leergeld Waddinxveen. Het gaat om leerlingen die bekend zijn bij de Stichting, omdat ze in het verleden in aanmerking zijn gekomen voor een vergoeding van de Stichting Leergeld Waddinxveen.

De passen worden beschikbaar gesteld door het Armoedefonds. Het is de eerste keer dat de Stichting Leergeld Waddinxveen schoolspullenpassen kan uitreiken aan leerlingen van groep 8. Deze groep kinderen krijgt bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te maken met hoge kosten. De passen kunnen worden besteed bij een groot aantal winkels in Waddinxveen waar spullen voor het onderwijs worden verkocht. Het gaat om een bedrag van € 50,00 dat kan worden besteed aan b.v. een agenda, stiften, schriften, multomappen, etc.
Op deze manier hopen we deze kinderen een beetje op weg te helpen bij hun overstap naar het voortgezet.

De passen zijn door de Stichting uitgereikt aan de directies van de betreffende scholen.(zie foto) De directies zorgen er voor dat de passen bij de leerlingenkomen.
Leerlingen die wel woonachtig zijn in Waddinxveen, maar niet in Waddinxveen op school gaan, kregen de passen thuis afgeleverd.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

04-07-2019 19:00