Schooldammen: 4e Plaats bij het NK Schooldammen voor Graaf Jan van Nassauschool

Liefst 18 schoolteams – viertallen – hadden zich geplaatst voor de landelijke finale.
Het toernooi om het kampioenschap van Nederland werd afgelopen zaterdag gespeeld in Gramsbergen.

Het welpenteam uit de groepen 5 en 6 van de Goudse Graaf Jan van Nassauschool had zich geplaatst door uitstekend te scoren in het Gouds kampioenschap, in de strijd om het provinciaal kampioenschap en in de halve finale NK Schooldammen.

Thuis en op school werd veel gedamd en de Goudse dammers hebben deelgenomen aan een minicursus van 3 lessen van De Brede School en de Goudse damvereniging DAMLUST. Meer en meer leerden de jonge dammers de diverse trucjes en daardoor de schoonheid van dit denkspel kennen. In het afgelopen seizoen hebben 4 jonge dammers zich als lid gemeld bij de damvereniging DEZ Reeuwijk.

Advertisements

In Gramsbergen werd volgens het Zwitsers systeem gespeeld. Een systeem dat vaak wordt toegepast bij denksporten. De gedreven en enthousiaste Goudse dammers winnen 3 wedstrijden, speelden 5 keer gelijk en verloren slechts 1 wedstrijd.

Na de laatste ronde werd de stand opgemaakt en de Graaf Jan van Nassauschaal had een gedeelde 3e plaats weten te bereiken. Samen met een school uit Rinsumageest werden 11 punten en 40 bordpunten gescoord. Het weerstandsysteem viel in het nadeel van de Goudse dammers uit.
Uiteraard enige teleurstelling, dat die 3e plaats net niet werd gehaald, maar toch was er trots. Trots op de vele goede prestaties van het afgelopen seizoen.

Kampioen van Nederland werd de Rehobothschool uit Ochten.

Het team van de Graaf Jan van Nassauschool zal in de 2 komende jaren in de hogere categorie – die van de pupillen – ongetwijfeld van zich laten spreken.
Want dat deze jongens en meisjes hebben plezier in het damspel en dat ze kunnen dammen, hebben ze ook echt laten zien.