Schoolbrengdag vraagt aandacht voor een veilige schoolomgeving

Iedereen vindt het belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen. En daar horen zo min mogelijk auto’s in de schoolomgeving bij. Op de Schoolbrengdag worden ouders gevraagd hun kinderen lopend of met de fiets naar school te brengen. Zoals op de Koning Willem-Alexanderschool in Waddinxveen, waar gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Kirsten Schippers de Schoolbrengdag 2018 officieel openden.

Een optocht van mooi versierde fietsen en een storm van zeepbellen: de kinderen van de Koning Willem-Alexanderschool maakten een waar spektakel van de officiële opening van de Schoolbrengdag 2018.

“Dit jaar doen er maar liefst 175 scholen in Zuid-Holland mee”, weet gedeputeerde Vermeulen met trots te melden. “En dat is ontzettend belangrijk, want het maakt ouders bewust van wat zij kunnen bijdragen aan een veilige schoolomgeving.” Bert Wittink, directeur van de Koning Willem-Alexanderschool, beaamt dat. “Wij besteden op school veel aandacht aan verkeerseducatie, maar de ouders hebben ook een belangrijke rol en zijn bovendien het voorbeeld voor de kinderen.”

Advertisements

In Waddinxveen is verkeersveiligheid rond scholen een belangrijk thema. Wethouder Schippers legt uit waarom: “Elk kind moet veilig naar school kunnen fietsen. Wij werken daar ook hard aan door onder meer schoolzones in te richten en rotondes aan te passen zodat fietsers voorrang hebben”.

‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’

De Schoolbrengdag maakt onderdeel uit van de Themaweek ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’. Deze themaweek wordt georganiseerd door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland, een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De week is onderdeel van de meerjarencampagne met dezelfde titel. In deze campagne wordt een appèl gedaan op overheden, bedrijven, scholen, maar vooral op verkeersdeelnemers zelf. Bij 90 procent van de verkeersongevallen speelt gedrag een rol, dus verkeersdeelnemers hebben zelf een sleutel in handen. Dit geldt ook voor gedrag en ongevallen in de schoolomgeving.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
20-09-2018 12:40