Samenwerking De Goudse Schouwburg en De Goudse Waarden vervolg met filmwedstrijd

Voor het derde opeenvolgende jaar werken De Goudse Schouwburg en De Goudse Waarden samen bij een project voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Het vak is een kennismaking met allerlei kunstvormen en is bedoeld om de jeugd bekend te maken met kunst en cultuur.

Lokaal initiatief
De leerlingen van De Goudse Waarden maken in groepen van vier voor hun CKV opdracht een filmpje om uitgaan in Gouda voor jongeren te promoten. In het filmpje krijgen zowel De Goudse Schouwburg als Cinema Gouda aandacht. De Goudse Schouwburg en De Goudse Waarden zijn allebei erg enthousiast dat het project jaarlijks terug blijft keren. Anya Tuit, Hoofd Marketing bij De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda vertelt: “Dit is een lokaal initiatief dat er echt toe doet en waarbij het mes aan twee kanten snijdt. De leerlingen maken een filmpje dat ook daadwerkelijk gebruikt kan worden door De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda. Daarnaast hebben de leerlingen een unieke, creatieve opdracht die ze grotendeels zelf in kunnen vullen.”

Stemmen
Eind november moeten de filmpjes af zijn en wordt er een top 3 samengesteld. Hierna kan iedereen via de website van De Goudse Schouwburg stemmen en wordt er aan de hand van de meeste stemmen een uiteindelijke winnaar gekozen. Naast eeuwige roem ontvangen de leerlingen van het winnende filmpje vrijkaarten voor de spannende voorstelling ‘Boy7’ op woensdag 6 mei in De Goudse Schouwburg.

Advertisements