Sama Aweidah bij Internationale Vrouwendag in Gouda

Gouda – Over een paar dagen is het weer Internationale Vrouwendag. Dat wordt ook gevierd in Gouda. Op die dag opent wethouder Corine Dijkstra de activiteiten van Stichting Internationale Vrouwendag 8 maart. Ter gelegenheid van de viering van die dag hebben zij Sama Aweidah uitgenodigd. Aweidah is algemeen directeur van het Gender instituut in Jerusalem. Zij wordt geïnterviewd door de mevrouw Ghada Zeidan.

Ghada Zeidan is al 20 jaar woonachtig in Gouda/Haastrecht. Beide zijn Palestijnse feministen en kennen elkaar goed. Hun gesprek gaat over de ervaringen met invloed en impact van vrouwen in Palestina. Invloed en impact op hun eigen leven én de wetgevende macht. Geïnspireerd door het gesprek maken vrouwen in een Break Out room een vergelijk tussen vrouwen uit het Midden-Oosten en vrouwen in Nederland. Wat zijn de parallellen en verschillen tussen de levens en ervaringen van vrouwen in Gouda en het Midden-Oosten? Hebben vrouwen wat van elkaar te leren? Met hun gesprekken hopen ze dat onder andere bij te dragen tot de ontwikkelingen van vrouwen in Gouda. Terug in de centrale zoom sessie worden de ervaringen samengevat en gepresenteerd.

Naast een aantal deelnemende vrouwen met de Nederlandse nationaliteit, ontvangt de Stichting Internationale Vrouwendag 8 maart via zoom nog een aantal buitenlandse gasten. Ingeschreven hebben vrouwen uit Algerije, Duitsland, Hongarije, Iran, Verenigde Staten, en uit Afghanistan.

Advertisements

Wil jij mee kijken en er bij zijn? Meld je dan aan via: achtmaartgouda@gmail.com

04-03-2021 12:30