Ruime zege voor Bouncers Basketball Heren 22

Gouda – Wederom een beperkt programma afgelopen weekend, met wisselend resultaat. Van de zeven wedstrijden werden er drie gewonnen en vier verloren.

Bouncers Heren 22 ontving zaterdagmiddag in de Mammoet Jump IJsselstein en gezien de stand op de ranglijst zou de thuisploeg deze wedstrijd moeten kunnen winnen. En dat deed de ploeg. Vanaf het begin werden de bezoekers onder druk gezet, hetgeen resulteerde in een al beslissende ruststand van 49-28. Ook in het derde kwart, 23-16, bleef Bouncers de bovenliggende partij. Bouncers probeerde de 100 punten nog vol te maken, maar bleef steken op 98-56. Bas Sluijs was topscoorder met 21 punten.

Bouncers Dames 1
Bouncers Dames 1 toog naar Rijswijk om daar de strijd aan te binden met koploper Lokomotief 2. De Rijswijkse dames pakten met 20-13 de winst in het eerste kwart om vervolgens ook het tweede kwart te winnen, rust 37-24. Die voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen en won met 69-50. Opvallend was het aantal gemiste vrije worpen aan Bouncerszijde. Danielle van de Werf was topscoorder met 10 punten. In Leiden hadden LUSV 2 en Bouncers Heren 2 de nodige moeite om tot scoren te komen en via een magere 9-7 in het eerste kwart wonnen de Leidse studenten uiteindelijk met 44-38. Ewout Spruijt nam voor Bouncers 10 punten voor zijn rekening.

Bouncers Heren 4
Op papier zou de wedstrijd van Bouncers Heren 4 uit in Nieuwerkerk tegen Waterdragers 4 geen probleem mogen zijn. Dat pakte toch een beetje anders uit. Beide ploegen hadden gezien de stand na het eerste kwart, 6-2, de nodige moeite om op gang te komen. In het tweede kwart waren de remmen met 27-30 echter los, hetgeen een 33-32 ruststand opleverde. Het bleef spannend en pas in de laatste minuten van het vierde kwart wist Bouncers voor de eerste keer op voorsprong te komen om uiteindelijk te winnen met 51-54. Nick van Vliet was met 16 punten topscoorder.

Bouncers Jongens 16
In Almere ging de strijd tussen Almere Pioneers 16 1 en Bouncers Jongens 16 1 gelijk op en pakte de thuisploeg na een 28-31 ruststand uiteindelijk nipt de overwinning met 50-49. In Delft kon Bouncers Jongens 16 3 het net niet bolwerken tegen DAS 2. Via een 28-23 ruststand en 46-39 stand na het derde kwart kwam Bouncers in het vierde kwart met 59-57 nog heel dichtbij, maar werd verzuimd door te drukken en ging de winst alsnog naar DAS, 62-57. In Almere speelden Almere Pioneers 14 1 en Bouncers Jongens 14 1 een gelijk opgaande strijd, waarbij Bouncers steeds een lichte voorsprong had, rust 31-38. Pas halverwege het vierde kwart kon Bouncers echt het verschil maken, om uiteindelijk te winnen met 67-40. Maurits de Jong was met 18 punten topscoorder.