Roze Culturele Weken in de Chocoladefabriek

Gouda – Gouda is de Roze Stad van 2018. Daarom staat de Chocoladefabriek van 1 tot en met 24 juni in het teken van de Roze Culturele weken met verschillende boeiende en spraakmakende activiteiten.

Het streekarchief is gedoken in de geschiedenis van de kleur roze. Het roze archief is een roze secretaire waarin alles wordt verzameld en bewaard over de kleur roze. Uit een archief komen natuurlijk ook verhalen. In een kleine expositie dwalen we door de LHBT-geschiedenis van Gouda en Nederland. Het roze archief – verhalen uit het archief kun je gratis bezoeken. De bibliotheek zorgt onder het motto ‘Alle boeken uit de kast’ voor relevante literatuur hierbij. Bij de Roze Winkel van Kruim kunnen roze producten worden gekocht. Ook wordt er regenboogtaart als special geserveerd.

Parkbios

Met elkaar dineren aan lange tafels in het Vromanpark en daarna heerlijk in de buitenlucht genieten van de film, kan maar liefst twee keer deze maand. Op vrijdag 1 juni draait in de PARKBIOS The Danish girl en op vrijdag 22 juni P Priscilla, queen of the desert. Op 6 juni is er een activiteit speciaal voor kinderen. Met glitters of in regenboogkleuren kan kleur gegeven worden aan vogel Antonia.

Op donderdag 14 juni belicht cultuurhistorica Cristel Stolk alles wat er te weten valt over de kleur roze, inclusief roze versnaperingen van Kruim. Dinsdag 19 juni vertelt de heteroseksuele Emmy Rijswijk over hoe ze via de Stichting Meer dan Gewenst de twee vaders van haar inmiddels 2-jarige dochter ontmoette én hoe ze tijdens haar zwangerschap verliefd werd op de Goudse Johan. Een verhaal uit de praktijk over een gezin met vier ouders.

Kijk voor een uitgebreide beschrijving van alle activiteiten op www.chocoladefabriekgouda.nl/agenda. Daar kun je ook kaarten bestellen voor de activiteiten.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android
23-05-2018 15:34

Advertisements