RMU huldigt zorgteam tot Helden van de Zorg 2019

Bodegraven – Vakorganisatie RMU heeft op dinsdag 12 november 2019 een zorgteam van zorginstelling Siloah in Bodegraven gehuldigd tot ‘Helden van de Zorg 2019’. De RMU-jury heeft dit team uitgekozen na een landelijk verspreide oproep om zorgteams te nomineren.

Het zorgteam van ‘Woning 20’ op locatie De Akker werd genomineerd door de eigen ouders. Uit hun motivatie blijkt de grote waardering voor het werk wat dit team doet voor mensen met een hoog zorgzwaarteprofiel. “De inzet en betrokkenheid is enorm groot. Het vaak zware werk wordt met veel liefde en inzet voor de bewoners gedaan. Het is een hecht team dat steeds weer op elkaar kan terugvallen en ook in moeilijke situaties op elkaar aankan”, aldus Rein van de Geest namens de ouders. De familie was massaal bij de huldiging aanwezig.

Het team was verrast door deze huldiging. “Dit is overweldigend en bizar, we hadden het totaal niet verwacht. Wel echt superleuk! Het doet wel emotioneel wat met je. Je wordt er stil van dat ouders zo trots zijn op het werk wat wij hier neerzetten. Ze komen van heinde en ver, vanuit Zeeland tot aan RIjssen, om samen dit moment te vieren. Dat enthousiasme en die bewogenheid raakt ons diep”, laten teamleden Job Colijn en Johanneke van der Perk na afloop weten.

Advertisements

Met deze actie vraagt de RMU in de Week van het Leven speciaal aandacht voor het prachtige en waardevolle werk wat mensen verrichten in de zorg voor het leven van anderen. Naast de RMU heeft Hendrik Jan Colijn (Stichting Helpende Handen) het zorgteam ook een waarderend woord toegesproken.

De Week van het Leven is een jaarlijks evenement waarin de RMU in samenwerking met diverse andere organisaties op een positieve wijze aandacht vraagt voor de beschermwaardigheid van het leven. Niet alleen het ongeboren leven, maar elk leven is uniek en waardevol. De week mondt uit in de Mars voor het Leven. Meer informatie: www.weekvanhetleven.nl.

De Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) is een christelijke vakorganisatie voor werknemers, werkgevers en zelfstandigen met 17 duizend leden. Jaarlijks behartigt de RMU zo’n 6 duizend zaken van leden en komt ze op voor maatschappelijke belangen. Meer informatie: www.rmu.nu.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

13-11-2019 09:30