Rioolbelasting flink omhoog (30%) in 2015(?)

Goudse huiseigenaren gaan vanaf volgend jaar, wat B en W betreft, fors meer betalen voor het riool. Het stadsbestuur wil de heffing van 100,50 euro per jaar in 2015 met ruim 30 euro verhogen en ook de jaren daarna stijgt het tarief flink. Het plan wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad. Volgens wethouder van financiën Jan de Laat is een sterke verhoging van de rioolheffing nodig, omdat de riolering de gemeente veel geld kost. Gouda kampt met een zakkende bodem en dat heeft ook gevolgen voor de riolering. De huidige opbrengst van de rioolheffing is lang niet kostendekkend. De Laat presenteert zijn plan binnenkort aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt een beslissing over deze plannen.

Enkele jaren geleden is de rioolbelasting omlaag gegaan en de OZB belasting omhoog gegaan onder het mom dat de totale lasten gelijk zouden blijven. OZB belasting is voor de gemeente vrij besteedbaar terwijl de rioolbelasting alleen aan het riool besteed mag worden.
Nu blijft de OZB onverminderd hoog en wordt eveneens opnieuw de rioolbelasting verhoogd. Naar verwachting zal Gouda hiermee tot een van de duurste gemeentes van Nederland gaan behoren.