ReeuwijkKlassiek presenteert voor het eerst zijn kamermuziekprogramma

V.l.n.r. Miriam Overlach, harpiste, Tjeerd Greidanus, voorzitter ReeuwijkKlassiek, Robert Smits, Wethouder Cultuur, Maarten van den Bosch, grafisch ontwerper en hoofdsponsor.

Reeuwijk – In ‘t Reeuwijks Wijnhuis opende Harpiste Miriam Overlach de presentatie van de kamermuziekconcerten 2019 -2020 van ReeuwijkKlassiek. Dit was de eerste keer in 28 jaar dat ReeuwijkKlassiek een seizoenspresentatie met muziek en wijn organiseerde. Over de harpiste waren de aanwezigen zeer enthousiast. Miriam Overlach valt regelmatig in bij toporkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest. En dat was te horen. Haar harp had in de kleine ruimte van ‘t Wijnhuis een prachtige volle klank. Miriam vertelde over de werking van haar harp, de harpmuziek en wat zij allemaal moet doen om als professioneel harpiste in vorm en aan het werk te blijven.

Tussen de muziekstukken door werden interessante en soms grappige verhalen verteld over de solisten die bij ReeuwijkKlassiek komen spelen. Tot slot werd de nieuwe seizoensbrochure met daarin zes kamermuziekconcerten door de voorzitter van ReeuwijkKlassiek aangeboden aan de Wethouder Cultuur, de heer Robert Smits.

De bezoekers waren zeer content met dit experiment, waarbij uitstekende muziek werd gecombineerd met een toelichting bij het komende seizoen, een hapje en een goed glas wijn. Voor herhaling vatbaar, vond iedereen.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

02-09-2019 09:20