Reactie GoudaPositief: We hebben dit niet zien aankomen

GoudaPositief heeft het vertrek van Jan de Koning van GBG niet zien aankomen zegt Johan Weeber op GoudaFM in het programma GoudaActueel van dinsdag 3 juni. Jan de Koning stapt nu uit de fractie en zal als eenmansfractie in de raad verder gaan, voor de coalitie onderhandelingen heeft het weinig gevolgen, aldus Weeber. We hebben nu nog 1 kandidaat-wethouder en dat is Jan de Laat. Volgens Johan Weeber was de heer de Koning teleurgesteld over het feit dat hij niet als kandidaat-wethouder naar voren zou worden geschoven namens de combinatie, maar dat GBG slechts een reserve kandidaat mag leveren, achter Jan de Laat van GoudaPositief.

Johan Weeber vindt het wel in het algemeen opvallend hoeveel ruzies – vertrouwensconflicten- sinds de verkiezingen tussen hem en de andere partijen zijn ontstaan. GoudaPositief wil veranderen in Gouda, wellicht komt het daardoor, aldus Johan Weeber. Andere verklaring heeft men bij GoudaPositief op dit moment nog niet gevonden.

Het is niet bekend of de naam van de factie GoudaPositief/GBG wordt aangepast en de naam GBG aan Jan de Koning gegeven kan worden.

Luister hier naar het volledige interview:

Interview Johan Weeber over vertrek GBG op GoudaFM op 03062014 by Goudafm on Mixcloud