Publieke toiletten in de Chocoladefabriek

Toilet sign and direction on brick wall

Gouda – Gouda wordt jaarlijks door meer dan 800.000 toeristen uit binnen- en buitenland bezocht. Het aantal publieke toiletten was echter niet afgestemd op deze aantallen. Daar is nu een begin mee gemaakt in de Chocoladefabriek, waar op woensdag 16 mei om 11.30 uur nieuwe publieke toiletten in gebruik worden genomen.

Het aantal toiletten in de stadsbibliotheek is verdubbeld en openbaar toegankelijk gemaakt. Het mindervaliden toilet is uitgebreid met een baby care voorziening. De bezoekers die met een touringcar op parkeerplaats Klein Amerika aankomen en tot voor kort nergens terecht konden, zullen hier het meest gebruik van gaan maken.

Toegangssysteem

De genderneutrale toiletten zijn via de hoofdentree van De Chocoladefabriek bereikbaar. De toegang gaat via een tourniquet. Gasten van buitenaf betalen 0,50 euro. Dit kan met muntgeld of contactloos. Leden kunnen de bibliotheekpas bij een kaartlezer houden en gratis naar binnen. Ook mindervalide gasten kunnen gratis van de voorzieningen gebruik maken.

Duurzaam en MVO

Bij de renovatie zijn duurzame materialen en innovatieve technieken toegepast. Deze worden ook gedeeld met de bezoekers via een duurzaamheidsschild in de toiletten. Sinds begin 2018 doneert Toletto bij elke renovatie gezamenlijk met de klant een bedrag aan het ‘Wash & Learn’ project van Simavi. Dit betekent een bijdrage aan een betere gezondheid van schoolkinderen en hun families in Kenia, Oeganda en Tanzania, door verbetering van de toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

26-04-2018 09:25