ProRail neemt maatregel tegen Coronavirus

ProRail laat het Operationeel Besturingscentrum Infra (OBI) vanaf maandag op twee verschillende locaties werken. Het OBI is de afdeling van ProRail dat de hoogspanningsinstallaties bewaakt en bedient. Dit laten zij weten op hun website.

Ook zorgt het OBI samen met de onderhoudsaannemer voor het afhandelen van bijvoorbeeld tunnelstoringen. Het team bestaat uit een beperkt aantal, formeel gecertificeerde specialisten en het is vitaal voor de continuïteit en veiligheid van het treinverkeer.

ProRail heeft zich voorbereid op de aanwezigheid van het Coronavirus in Nederland. De organisatie is in contact met de overheid en zal voorgestelde maatregelen implementeren. Ook bereiden we ons voor in nauwe samenwerking met belangrijke partners als vervoerders, aannemers en leveranciers.

Advertisements

Taskforce met twee doelen
Een taskforce van ProRail houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en kijkt welke maatregelen de organisatie kan nemen tegen het coronavirus. We willen daarbij twee dingen doen: het besmettingsrisico binnen ProRail zo laag mogelijk houden zodat onze eigen medewerkers goed en veilig kunnen blijven werken. Ook willen we ervoor zorgen dat het treinverkeer zo goed mogelijk kan blijven verlopen.

Om de continuïteit van onze operatie te waarborgen kan het zijn dat onze maatregelen een stap verder gaan dan de richtlijnen van het RIVM. Dit wordt van geval tot geval bekeken.

De vandaag genomen maatregel is daar een voorbeeld van. ProRail laat het Operationeel Besturingscentrum Infra (OBI) vanaf maandag op twee verschillende locaties werken. Het OBI is de afdeling van ProRail dat de hoogspanningsinstallaties bewaakt en bedient. Ook zorgt het OBI samen met de onderhoudsaannemer voor het afhandelen van bijvoorbeeld tunnelstoringen. Het team bestaat uit een beperkt aantal, formeel gecertificeerde specialisten en het is vitaal voor de continuïteit en de veiligheid van het treinverkeer.

Het gaat om een preventieve maatregel
Het gaat om een preventieve maatregel om de impact van een mogelijke besmetting op het treinverkeer kleiner te maken en de gezondheid van onze medewerkers te beschermen. Door de afdeling te splitsen zal een onverhoopt besmettingsgeval in één deel van het team de kans op besmetting in de rest van het team verkleinen: medewerkers werken immers op twee verschillende locaties en zullen daardoor minder in contact staan met elkaar.

Deze maatregel is vrij eenvoudig te nemen. Het OBI heeft als hoofdlocatie het OCCR in Utrecht. Maar het OBI heeft ook een uitwijklocatie op het Railcenter in Amersfoort. De uitwijkpost in Amersfoort is volledig operationeel en kan direct in gebruik worden genomen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

09-03-2020 10:20