Programma Popronde Gouda bekendgemaakt

Gouda – Het rondreizende festival Popronde heeft alle artiesten en de locaties bekend gemaakt die zullen optreden in Gouda. Popronde tourt tien weken door Nederland, doet veertig steden aan en strijkt op 2 oktober neer in Gouda.

Popronde Gouda speelt onder meer op locaties als De Kleischuur, Cultuurhuis Garenspinnerij, Studio Gonz, So What!, Zoet & Zalig en Gouda Studio’s. Onder andere Blupaint, David Benjamin, Rilan & The Bombardiers komen naar het centrum van Gouda.Popronde logo

In totaal zullen er 33 acts zich presenteren bij de vijftien deelnemende locaties in en rondom Gouda. Het evenement zal om 15.00 uur van start gaan met Bluepaint in de concept Heb ik VIA aan de Lange Groenedaal 72A. Vanaf 22.30 uur is Gouda Studio’s de plek waar de spetterende afterparty losbarst, met Single Pilot en 45ACIDBABIES wordt er gedanst tot 1.00 uur.

Advertisements

Het complete overzicht van alle optreden en locaties is terug te vinden op www.popronde.nl.

Eerste keer
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook koffiezaakjes, culturele instanties en andere bijzondere plekken als podia. Dit jaar doet Gouda voor het eerst mee en wordt gecoördineerd door Gerben Roskam.

Vikings in Tibet

Vikings in Tibet

Over de Popronde
De Popronde is het reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 15 september tot en met zaterdag 26 november reizen de 138 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs veertig steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

In elke stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat en Dotan.