Prijzenfestijn voor Goudse karateka’s van Budo Top Nederland

Op zondag 15 mei 2016 vond het jaarlijkse internationale karatetoernooi “3 Borders Open” plaats in La Calamine, België. Budo Top Nederland is een vrij jonge karatevereniging waar op hoog niveau wordt getraind. Dit is terug te zien in de prestaties en resultaten van de talenten die deelnemen aan zowel nationale- als internationale wedstrijden en het Nederlandse Kampioenschap.

7 Wedstrijdkarateka’s van Budo Top Nederland uit Gouda waren ingeschreven op de verschillende onderdelen, te weten; kata (schijngevecht), teamkata (schijngevecht in teamverband) en kumite (gevecht). Bij het onderdeel kata deden 6 deelnemers uit Gouda mee. In de leeftijd van 8 – 10 jaar wist Ilyas Heddad de bronzen medaille te veroveren. In de categorie kata 10 t/m 12 jaar wist Robin van Wezel de gouden medaille te veroveren en Schabnam Afshari de zilveren medaille. Joëlle Wensveen pakte in haar categorie kata 15 t/m 17 jaar de zilveren medaille. Timothy de Vos pakte bij de heren 18+ kata een bronzen medaille.

Bij het onderdeel teamkata waarbij Budo Top Nederland 2 teams had ingeschreven, behaalde Team Budo Top 1(jeugd) bestaande uit Schabnam Afshari, Robin van Wezel en Ilyas Heddad netjes het zilver in de leeftijd 8 t/m 15 jaar. Team Budo Top senioren met Joëlle Wensveen, Dana van den Hoogen en Sayra Aarts wisten heel knap en verdiend goud te veroveren met winst op het sterke herenteam van Karate-Do Buitenveldert.

In de middag begon het onderdeel kumite waar Robin van Wezel wederom goed was voor goud in de categorie meisjes 10 t/m 12 jaar +35 kg. Al met al een score van 12 medailles en lijstaanvoeder in het medailleklassement van deze editie van “3 Borders Open 2016”.