Popronde Gouda: “de allerfijnste kroegentocht in je eigen stad”

Menig muziekliefhebber uit de regio had ernaar uitgekeken en zondag 2 oktober was het dan eindelijk zover: de Popronde kwam langs Gouda.

De Popronde is het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. Ieder najaar reist de karavaan langs verschillende steden in het land om jou de nieuwste en meest alternatieve muziek te laten horen. Het muzikale aanbod in Gouda was dan ook dit jaar weer hartstikke divers. Zo brachten Boaz en Ben Forte een enorm spektakel in De Tapperij, zongen Irene Hin en Daniel Nolet de sterren van de hemel in BarBier, liet BARTH mooie klassieke muziek horen in Cultuurhuis Garenspinnerij en zorgde punkbands als Rats And Daggers en Shaemless voor een hoop herrie in het Oude Stadhuys op de Markt.

Chris Moorman, door velen ‘Mr. Popronde’ genoemd, omschrijft het festival als “de allerfijnste kroegentocht in je eigen stad.” Ieder jaar reizen ongeveer 100 artiesten door heel het land, verspreid over honderden cafés, concertzalen en poppodia. Ook belangrijk: juist de onbekende muziek staat hier in de spotlight, want de bekende namen hebben dit volgens Chris niet nodig. Hij zegt: “Wij als Popronde zijn de eerste stap naar professionaliteit. Het is voor nieuwe acts best lastig om op eigen houtje een optreden te organiseren, dus wij nemen deze artiesten mee naar 42 steden. Alles rondom de muziek moeten ze dan zelf regelen.”
Daniel Nolet is één van de artiesten die dit jaar meedoet, en ook hij staat enorm te genieten. “We hadden voordat we aan de Popronde startten nog niet veel gespeeld door o.a. corona. We zijn dus erg blij dat we weer kunnen spelen. Voor nieuwe acts én bands die de eerste stap willen zetten, is de Popronde echt een goed opstapje,” aldus Daniel. Hij heeft dan ook een goede tip voor mensen die volgend jaar graag willen optreden op het festival: “Zorg dat je een set hebt waar je helemaal achter staat. Het is beter wanneer je een halfuur tracks speelt waar je trots op bent, dan dat je een uur optreedt omdat je móet optreden.”

Onze alternative liefhebbende radio-dj Joshua heeft een hoop interviews afgelegd tijdens de Popronde, je hoort ze woensdag 5 oktober tussen 15:00 en 17:00 in Joshua’s Jukebox. Meer informatie over het festival (zoals welke steden er dit jaar nog meer worden aangedaan) vind je via popronde.nl.