Politie int ruim 122.000 euro aan boetes afgelopen 7 maanden

De politie in Gouda heeft in de eerste zeven maanden van 2014 ruim 122.000 euro aan boetes aan de deuren geïnd. Meerdere keren zijn agenten aan de deur geweest bij wanbetalers om achterstallige boetes te innen.

Het ging hier om mensen die al verschillende aanmaningen hebben ontvangen, maar hun boetes nog steeds niet hadden betaald. Het betrof in totaal 396 openstaande zaken. In de maand juli inde de politie ruim 26.000 euro aan openstaande boetes.

Aan de bel
Niet betaalde boetes worden naar de politie gestuurd, die vervolgens aan de bel gaat om bij de veroordeelde de boete te innen. Mensen die een bekeuring ontvangen of door de rechter veroordeeld worden tot een geldboete, krijgen na verloop van tijd bericht thuis om de boete te betalen. Sommige bewoners hebben al zo lang een boete openstaan dat zij voor de keuze worden gesteld: betalen of zitten. Als zij de openstaande boete niet kunnen betalen, worden zij in vervangende hechtenis genomen. Staat een boete minder lang open, maar zijn er wel verschillende aanmaningen verstuurd, dan kan de auto van de bewoner ingenomen worden. De wegsleepkosten en stallingkosten zijn voor rekening van de eigenaar. De meesten kiezen voor het eerste en betalen alsnog.