Poëzie en pannenkoeken bij de Pannenkoe

Gouda – Tot eind januari ligt er een vrolijke PoëziePretPlacemat bij Pannenkoe in Gouda. Op de PoëziePretPlacemat staan foto’s, filmpjes en gedichten van mensen met een verstandelijke beperking.
De placemat nodigt pannenkoekeneters met en zonder beperking uit om zelf een gedicht te maken. Daarbij kunnen mensen met een verstandelijke beperking vanaf twaalf jaar meedoen met de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht.

Special Arts organiseert een landelijke poëziewedstrijd voor mensen vanaf twaalf jaar met een verstandelijke beperking, met het thema ONDERWEG. Tot en met 31 januari 2018 kunnen gedichten worden ingestuurd. De mooiste gedichten komen in een dichtbundel te staan. Een vakjury, voorgezeten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, kiest hieruit de winnende gedichten. Tijdens een poëziefeest met theater, muziek en optredens van dichters op 11 april 2018 zal de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd plaatsvinden. Zie ook www.specialarts.nl/poezie.

Special Arts heeft in samenwerking met de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) en PromUnique de PoëziePretPlacemat ontworpen.

Advertisements