Poetsactie Stolpersteine door scouts Wilo op 7 april

Gouda – Voorafgaand aan de Stolpersteine-plaatsing van 24 april, Open Joodse Huizen op 3 mei, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag gaan de scouts van Wilo op zaterdag 7 april de Goudse Stolpersteine oppoetsen.

Het gaat om de 222 gedenksteentjes, die al op 52 plekken in de stad liggen. Van de Markt tot de Krugerlaan, van de Ridder van Catsweg tot de Lage Gouwe. Zie de adressen bij Stolpersteine op www.goudsmetaheerhuis.nl.

Om 11.00 uur beginnen ze bij het vroegere Joods Bejaardentehuis -nu Inloophuis Domino- op de Oosthaven 31. In het Metaheerhuisje achter de Oosthaven 31 vertelt Soesja Citroen van Stichting Gouds Metaheerhuis, over de Joodse Gouwenaars wier namen op de op de plaquettes staan en over de 56 steentjes die voor het gebouw liggen.

Daarna gaan de scouts rond 11.30 uur de namen op deze gedenksteentjes en alle andere Goudse Stolpersteine weer wat leesbaarder maken. Het messing van de Stolpersteine verweert en het is goed als de steentjes soms wat opgepoetst worden.

“Een geweldige hulp van de scouts van 11 tot 15 jaar! We zijn blij en trots dat ze het willen doen”, aldus de Stichting Gouds Metaheerhuis. Voor meer informatie over de stichting zie www.goudsmetaheerhuis.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

05-04-2018 16:57