Plannen voor buurtservicecentrum Gouda Noord

Gouda – Het leegstaande pand waar voormalig bibliotheek Bloemendaal gevestigd zat, krijgt een nieuwe invulling. In het pand komt een buurtservicecentrum, waar inwoners terecht kunnen bij het social team. 

In Gouda Oost en West zijn al van dit soort buurtservicecentra, maar in Gouda Noord zocht de gemeente nog een geschikte plek. De oude bibliotheek aan de Lekkenburg bij winkelcentrum Bloemendaal, is een mooie centrale plek voor dit multifunctionele centrum.

Het wordt een plek waar het social team en het Centrum voor Jeugd en Gezin zich samenvoegen. In het pand komt naast het servicecentrum, een klein stukje bibliotheek terug en een horecagelegenheid. ‘’De ene keer lees je er een boek, de andere keer stel je je vraag’’, aldus wethouder Corine Dijkstra.

De gemeente is erg blij met de nieuwe invulling van het pand en wil stimuleren dat maatschappelijke gebouwen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Het voornaamste doel van het buurtservicecentrum is de samenwerking tussen maatschappelijke instellingen in wijken en buurten bevorderen.