Plaatsing Stolpersteine op 15 november aangepast

Gouda – In verband met het coronavirus is de planning van de Goudse Stolpersteineplaatsing op 15 november gewijzigd. Gunter Denmig zal op die dag niet aanwezig zijn en is de plaatsing maar op  één adres, Oosthaven 31.  Op de overige zes adressen (Turfmarkt 142, Vlamingstraat 22, Karnemelksloot 102, Zuidelijke Burgvlietkade 11, Krugerlaan 23, Blekerssingel 51) worden de nieuwe Stolpersteine in alle rust in de week na 15 november geplaatst.

Demnig heeft zijn hele Stolpersteine-tour van november door Nederland afgezegd. Het risico van besmetting door Covid-19 voor hem en de aanwezigen vindt hij te groot, mede gezien het feit dat aanwezigen vaak niet genoeg afstand houden.  Ook hier in Gouda is de vereiste afstand bij de plaatsing moeilijk te garanderen. We staan al snel te dicht op elkaar in de openbare ruimte met veel verkeer, toevallige voorbijgangers, smalle stoepjes en al wat oudere mensen die graag willen zien en horen wat er gebeurt.

Vandaar de keus om op 15 november alleen de acht nieuwe Stolpersteine in de wat bredere stoep voor de Oosthaven 31 te plaatsen. Tijd 13.30 uur. Deze nieuwe gedenksteentjes worden naast de 56 steentjes voor de vroegere bewoners van het Joods bejaardentehuis geplaatst.  De twaalf nieuwe Stolpersteine voor de overige zes adressen worden zonder officiële aankondiging in de week erna geplaatst. Een te grote toeloop op 15 november om 13.30 uur moeten we zien te vermijden. U kunt in de loop van de middag of daarna kiezelsteentjes plaatsen op de nieuwe Stolpersteine. Meldt u zich aan als u wilt komen? Mail: stolpersteinegouda@gmail.com.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

07-10-2020 12:30