Plaatsing 70 nieuwe parkeerautomaten in Gouda

Gouda – Vanaf 5 maart start de vervanging van de parkeerautomaten op straat en de parkeerterreinen door 70 nieuwe. Deze hebben beter verlichte schermen en er is geen ticket achter de voorruit meer nodig door gebruik van kentekenparkeren. Dit gebeurt door de invoer van het kenteken in de parkeerautomaat. De automaten ondersteunen betaalpassen en contactloos betalen. Op de parkeerterreinen Klein Amerika, Schouwburgplein en Vossenburchkade kan straks ook nog met muntgeld betaald worden.

Na de succesvolle introductie van mobiel betalen voor straatparkeren in 2015 en de digitalisering van de parkeervergunningen en het bezoekersparkeren in 2017, volgt nu de afronding met de vervanging van de oude betaalautomaten. Hiermee wordt het parkeerbonnetje achter de voorruit vervangen door de invoer van het kenteken in de parkeerautomaat. De plaatsing van de nieuwe automaten start op 5 maart en is op 15 maart afgerond.

Mobiel parkeren steeds populairder
Sinds 2015 kiezen steeds meer parkeerders voor het gemak van ‘mobiel parkeren’ waarbij het parkeergeld wordt afgerekend via een mobiele telefoon. Meer dan 50% van de parkeertransacties gebeurt op dit moment mobiel. Mobiel parkeren is gemakkelijk en snel en kan met een app, via sms of door te bellen.

Gehandicaptenparkeren is gratis
Op ruim 80 plaatsen in Gouda zijn algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Deze kunnen gebruikt worden door bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart (als bestuurder of als passagier). Parkeren is hier GRATIS en er is géén invoer nodig van het kenteken in de parkeerautomaat. De gehandicaptenparkeerkaart moet wel goed zichtbaar achter de voorruit liggen.

Website
Alle informatie over parkeren is te vinden via www.gouda.nl/parkeren.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

01-03-2019 10:45