Pip Alblas brengt eerste EP uit

Pip Alblas (19) presenteerde op 14 november haar eerste EP ‘Just the intro’ in de Spiegeltent in Gouda. De EP bevat vijf nummers, waaronder de single ‘Blame It All On You’, haar favoriete nummer.

Ruim een maand geleden startte Pip een crowdfunding voor de bekostiging van haar EP. De actie moest 3000 euro opbrengen en dat doel is bereikt: “Dat mensen geld willen investeren in mijn muziek. Ik ben al die mensen hiervoor enorm dankbaar”, zegt Pip. “Ik had het gehoopt, maar eigenlijk niet verwacht.”

Pip baseert al haar nummers op gebeurtenissen in haar leven, die van anderen en hoe zij zich daarbij voelt. Haar nummers gaan in het algemeen over het leven en de liefde. De nummers schrijft ze ‘gewoon’ op haar slaapkamer.

Het doel is dat haar EP nu goed gaat lopen, waarop ze hoopt is dat radiostations haar nummers gaan oppikken. Als zij groot droomt, dan wil ze op wereldtournee, maar daaraan durft ze nog niet te denken. De Goudse singer-songwriter deed in 2014 mee aan The Voice of Holland, waar zij tot aan de liveshows te zien was. “Je wordt meegesleurd in een leuk avontuur. Als het voorbij is dan is het weer even wennen in de ‘normale wereld’.“ Ze heeft veel geleerd over de wereld van muziek, vooral de dingen achter de schermen.

Eerder dit jaar bracht Pip haar eerste single ‘Something On The Side’ uit. “De mensen die het hebben gehoord waren er positief over en dat is eigenlijk alles wat je kan wensen. Mensen die op je muziek wachten.”