Picnic geeft de Sint een lift

Voor obs Het Schateiland in de wijk Bloemendaal waren dit heel bijzondere weken. Sinds 18 november logeerden er namelijk twee Pieten op school. Er waren te weinig slaapplekken voor de Pieten, zo schreef Sinterklaas in een brief. Dus bouwden de onderbouwleerlingen een mooie slaapkamer in de aula.

Pietenpak aan de waslijn
De kinderen merkten weinig van hun logés, want de Pieten waren al vroeg op pad. Maar toch … af en toe zagen ze wel degelijk tekenen van aanwezigheid: een onopgemaakt bed, een pietenpak aan de waslijn, een pyjama …

Betrapt!
Maandag 25 november lag er wéér een brief van Sinterklaas: of de directie een camera wilde plaatsen. Zo kon hij controleren of de Pieten zich wel netjes gedroegen. Nou, dat deden ze dus niet, zo zagen de kinderen op de film. De Pieten haalden nog behoorlijk wat kattenkwaad uit!

Advertisements

Paniek
5 december stonden de leerlingen in alle vroegte op het schoolpein te wachten op de Sint. Maar hoe ze ook keken, ze zagen hem niet. Plots kwamen twee Pieten in paniek vanuit de aula naar buiten hollen, met hun pyjama’s nog aan. Ze hadden zich verslapen! Wat nu? Deze Pieten zouden immers Sinterklaas ophalen … Toen kwam daar, met een hoop lawaai en getoeter, Sinterklaas aanrijden in een … wagentje van Picinc! En zo kon het feest toch nog beginnen. Bedankt, Picnic!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

05-12-2019 10:22