Peuterspeelzaal Rozenpoortje blijft open

Vrije Peuteropvang 't Rozenpoortje Gouda Di-Do groep 2013

Gouda – Vanaf Januari 2018 gaat de antroposofische peuterspeelzaal Het Rozenpoortje, gevestigd in de Goudse vrij school De Ridderslag, verder onder de vlag van Quadrant Kindercentra. De bijzondere speelzaal zal haar naam behouden evenals haar antroposofische identiteit.

De reden van deze overgang is de nieuwe wet waarbij peuterspeelzalen gelijk worden getrokken met kinderopvang om zo de kwaliteit te waarborgen. Ouders kunnen dan ook voor de peuterspeelzaal, wat dan peutergroep gaat heten, Kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. In veel gevallen is dat gunstig voor de ouders die hun kind naar de peutergroep bregen.

Naast de wetwijziging speelt ook de verlaging van gemeentesubsidie voor peuterspeelzalen een grote rol om de peuterspeelzaal over te dragen. Jeroen Lobé, bestuurslid van Het Rozenpoortje: “Quadrant stond open voor het voortzetten van onze antroposofische leefwijze. Hierdoor dragen wij het bestuur met een gerust hart aan hen over”. De Ridderslag geeft aan dat zij blij zijn dat de peutergroep in hun school blijft, en dezelfde visie op de ontwikkeling van het kind behoudt.

Advertisements

Stichting Quadrant biedt professionele opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar op locaties in Gouda en Omstreken.