KWF Kankerbestrijding en RTL weerman Dennis Wilt lanceren op de eerste zomervakantiedag de KWF UV-radar, een nieuwe app die vakantiegangers overal ter wereld van een persoonlijk zonadvies voorziet op basis van zonkracht en huidtype. Uit onderzoekcijfers van Kantar Public in opdracht van KWF blijkt dat 30 procent van de Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar minstens één keer is verbrand gedurende de zomermaanden van 2017.
De KWF UV-radar geeft een persoonlijk zonadvies op basis van de zonkracht en het huidtype van de gebruiker. De app is kosteloos beschikbaar gesteld door SAP Nederland, ProXcellence en Buienradar. RTL weerman Dennis Wilt lanceerde de app vanuit zijn studio. Dennis: “De hoogte van de zonkracht is heel bepalend voor de kans op verbranding. De KWF UV-radar maakt je hiervan bewust. Met behulp van deze handige app heb je altijd het juiste zonadvies bij de hand, waar ter wereld je ook bent.” De KWF UV-radar is beschikbaar via uvradar.kwf.nl en binnenkort ook in de Appstore.
Smeren, kleren, weren
Huidkanker is de meeste voorkomende vorm van kanker in Nederland. In 2017 kregen 55.000 mensen de diagnose. UV-straling, en met name verbranding door de zon, heeft een grote invloed op het ontstaan van huidkanker. Daarbij geldt: hoe vaker iemand in zijn leven is verbrand, hoe groter de kans op huidkanker. De kans op huidkanker verkleinen is simpel: smeren, kleren, en weren. Smeer je in met zonnebrandcrème, draag beschermende kleding en weer de zon.
Voldoende zonbescherming
Nederlandse kinderen tussen 4 en 12 jaar liepen afgelopen zomer het vaakst een verbranding op wanneer ze op het strand waren, gevolgd door een verbranding bij het zwembad en tijdens buitenactiviteiten zoals buitenspelen of sporten. Ook meer dan de helft van de ouders (53 procent) verbrandde afgelopen zomer minimaal één keer.
Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl
Download nu deGouda App voor iOS en Android
11-07-2018 09:37