Per direct extra agenten door toename vakantieinbraken in Gouda

inbraak

Gouda – Er worden per direct extra agenten ingezet wegens toename van het aantal vakantieinbraken. Dat maakte de politie Gouda donderdagavond bekend. Ondanks alle extra surveillance loopt de politie nog inbrekers mis.

Verder zal de recherche de aanpak van de bekendste Goudse inbrekers intensiveren. “Ondanks extra surveillance kunnen we niet overal tegelijkertijd zijn”, zegt de politie. “Daarnaast adviseren wij om een intelligente deurbel of camera met bewegingssensor te kopen. U kunt op die manier thuis meekijken, ook als u weg bent. Bij onraad ontvangt u op uw smartphone of tablet een alarm.”

Vakantieservice
Gemeente Gouda biedt vakantiegangers in de zomer de mogelijkheid om hun afwezigheid door te geven.  De gemeente en politie inventariseren in welke buurten veel bewoners weg zijn en waar nodig extra surveilleren. Aanmelden voor de vakantieservice kan via https://www.gouda.nl/Inwoners/Wonen_en_verbouwen/Veiligheid_en_wijken/Veilig_In_en_Om_uw_huis/Verklein_risico_op_inbraak_tijdens_vakantie/Vakantieservice.

Advertisements