Partij voor de Dieren Gouda niet in de Goudse coalitie

De Partij voor de Dieren in Gouda treedt niet toe tot de coalitie van GoPo/GBG, CU, CDA, SGP, G50+ en SP. Wel hebben een aantal verkennende telefoongesprekken plaatsgevonden en is de PvdD vorige week eenmaal aangeschoven bij de coalitiebespreking. Dit vertelde Jan de Koning in het programma GoudaActueel op GoudaFM.

Inhoudelijk ziet de PvdD te weinig aansluiting, ‘Wanneer wij meedoen, zouden wij te veel beleid moeten gaan steunen dat regelrecht tegen onze idealen ingaat’, aldus Corina Kerkmans, Fractievoorzitter in Gouda. ‘Dergelijke concessies willen we niet doen. Daarbij hebben we voor het verwezenlijken van onze speerpunten, met één zetel gewoonweg nog te weinig inbreng in deze coalitie’.
Het niet toetreden heeft overigens niets met het proces van de coalitie te maken. ‘De sfeer is onderling zeer goed en het voorgestelde proces, zoals een hoofdlijnenakkoord en meer burgerinbreng past helemaal in deze tijd’, zo vindt Kerkmans. ‘Ik verwacht met name met betrekking tot het opkomen voor kwetsbare groepen veel positiefs van deze groep en dat zullen we dan zeker ondersteunen.

Voor het interview met Jan de koning zie:
Goudse coalitievorming ligt op koers