Pafferige peer

Omdat ik momenteel tussen twee banen zit, zijn er een aantal vrije dagen die ik dankbaar diende te overbruggen. Ik dacht daarin meteen de uitdaging te zien om iets te doen aan de zwembandjes die na het stoppen met roken stug aan mijn lijf zijn blijven plakken. Hoe toepasselijk om daar iets aan te doen in het Groenhovenbad! Ik zocht mijn zwemspullen bij elkaar en besloot dat banen trekken helemaal ‘mijn nieuwe ding’ zou worden, terwijl de rest van de wereld aan het werk was.

Met een makeuploos blotenbillen-gezicht en mijn haren in een hoge knot, voelde ik me enigszins bezwaard om de voordeur uit te stappen. Nu een buur tegenkomen en hij zou verbaasd concluderen dat mijn vriend erop achteruit is gegaan met dit nieuwe exemplaar. Ik haastte me naar mijn auto en sjeesde naar het zwembad. Daar werd ik bij de receptie geholpen door een dame die, bij mijn vraag om een tien-baden-kaart, meteen mijn gegevens in haar systeem noteerde.

Nog steeds een beetje zelfbewust maar wel met wat zwemvoorpret, had mijn onderkin plots een confrontatie met een webcam. “Nog even een foto…”, zei de dame. “Moet dat?”, ik trok mijn gezicht geïrriteerd weg en prompt nam ze hem toch. Ik zag haar verschrikt naar het resultaat kijken op haar scherm, maar ze voelde zich niet zeker genoeg er nog één te maken na mijn reactie. “Ach”, vervolgde ze, “hij is alleen voor ons systeem.”

Advertisements

Het volgende moment scande ik mijn kersverse zwembadpasje en wat zag ik tot mijn schrik? Een enorme projectie van de foto op een scherm hoog boven de ingang. En wát voor één! Ik zag eruit als een pafferige, dikke peer die nodig weer eens iets aan sport moest doen. Gegeneerd haastte ik me het zwembad in. Even in het water staan en tot mezelf komen zou me vast goed doen. Mij niet bewust van een diepte van 2 meter, verdween ik kopje onder en kwam ik proestend en gorgelend weer boven.

Fijn, zo’n nieuwe uitdaging. Nog negen baden te gaan.

Donna
30 jaar, woont sinds kort samen met R en schrijft om de week over haar integratie in Gouda

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android 

05-06-2018 09:40