Overhandiging cheque rotonde Haastrecht

Maandag 23 maart jl. overhandigde Marloes Langenberg van Rabobank Krimpenerwaard een cheque aan de Historische Vereniging Haastrecht als bijdrage voor het rotonde project.

De Historische Vereniging Haastrecht is samen met VlistOnderneemt al enige tijd bezig met een project om de rotondes in Haastrecht en Stolwijk te verfraaien met kunstwerken. Zo ontstaat een mooie representatieve entree van de kernen. De Rabobank Krimpenerwaard ondersteunt dit initiatief van harte en overhandigde een cheque van €2.000,00 aan voorzitter Hans Kattenwinkel en de ontwerpers van het kunstwerk in Haastrecht, Mariëlle Azim en Dick Aerts.

Op de rotonde in Haastrecht komen twee silhouetten van schaatsers, uitgevoerd in cortenstaal. Het prachtige schaatsbeeld van Dick Aerts dat aan het oude raadhuis hangt, vormde de basis.

De projectgroep doet er alles aan om vóór de doorkomst van de Tour de France op 5 juli aanstaande de kunst op de rotonde in Haastrecht te hebben staan. Een mooie ontvangst en visitekaartje voor het dorp. Stolwijk volgt hopelijk snel daarna.

rotondehaastrechtcheque

Op de foto v.l.n.r.: Hans Kattenwinkel, Dick Aerts, Marloes Langenberg en Mariëlle Azim.

fotograaf Janet de Graas