Ouwe jongens krentenbrood bij Gouda Onderneemt

Het bestuur van Gouda Onderneemt heeft besloten om Jan Willem van der Wolf aan te stellen als directeur van de organisatie. Jan Willem is al enkele jaren in dienst bij Gouda Onderneemt in de rol van programmamanager. Deze rol wordt nu omgezet in een directeursfunctie. Hierbij kiest het bestuur duidelijk niet voor nieuw bloed in de organisatie maar probeert de club bij elkaar te houden. Dit na vertrek begin dit jaar van de voorzitter en oprichter van Gouda Onderneemt, Nico Voogt.

Gouda Onderneemt is ooit opgericht om meer invloed uit te kunnen oefenen op de lokale en regionale politiek. Hierbij zegt men te spreken namens “de ondernemers van Gouda”. Iets wat feitelijk onjuist is aangezien hiervoor geen wettelijke en democratische grond is.

Vorig jaar publiceerde wij nog een onderzoek naar het OFG – Ondernemers Fonds Gouda – waaruit bleek dat de gelden uit het fonds de afgelopen 10 jaar vooral naar organisaties stroomden waar de bestuursleden een verbintenis mee hadden. Direct of indirect betekende dit dat een flink deel bij Gouda Onderneemt terecht kwam.

Overigens staat er op de website nog vacature open voor een nieuwe voorzitter van Gouda Onderneemt, maar deze functie is met de aanstelling van de een directeur nogal uitgehold. De website vermeldt niet hoe je hierop kunt solliciteren.