Oud-wethouder Kastelein benoemd tot vicevoorzitter van De Jodan Boys

Oud-wethouder Marco Kastelein is benoemd tot vicevoorzitter van voetbalvereniging cvv De Jodan Boys. De bedoeling is dat hij met ingang van het nieuwe seizoen 2016-2017 voorzitter wordt van de Goudse hoofdklasser. Hij neemt dan het stokje over van Fred Graafland, die sinds eind 2010 voorzitter is.

Bestuurlijke ervaring

Marco Kastelein was voor het CDA wethouder in Gouda sinds 2006. Daarvoor zat hij ook acht jaar in de gemeenteraad. Als wethouder hield hij zich bezig met ruimtelijke ordening, bouwprojecten, stedelijk beheer, sport en water. Deze bestuurlijke ervaring wil hij graag meenemen naar voetbalvereniging cvv De Jodan Boys, waar hij in zijn jeugd zelf voetbalde en nu langs de lijn te vinden is als liefhebber. “De Jodan Boys is een mooie vereniging, waar honderden mensen als sporter of vrijwilliger ieder weekend bezig zijn met hun hobby. Mijn hart ligt bij de sport en als bestuurslid wil ik op een enthousiaste manier mijn bijdrage leveren.”

De algemene ledenvergadering stemde unaniem in met de benoeming van Kastelein tot vicevoorzitter. Voorzitter Graafland is erg blij met de komst van Kastelein: “Het is een voorrecht een ervaren bestuurder met een ruim netwerk in de Goudse gemeenschap tot vicevoorzitter en straks voorzitter te mogen benoemen. Hij kent de vereniging goed en heeft hij een echt Jodan Boys hart. Wij zijn hier zeer blij mee.”
Kastelein is bij zijn vertrek als wethouder in 2014 uitgeroepen tot ereburger van Gouda, vanwege zijn grote verdiensten voor de stad. In het dagelijks leven is Kastelein hoogheemraad bij Rijnland en pensioenfondsbestuurder.