Opening tentoonstelling ‘Wecken, zouten en drogen’ in Streekmuseum Reeuwijk

Reeuwijk – De tentoonstelling ‘Wecken, zouten en drogen, conserveren in grootmoeders tijd’ wordt op zaterdag 1 september om 10.30 uur geopend door Dhr. Gijs Piet van Os, kaas- en wijnboer uit de gemeente Reeuwijk. Hierna is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee de tentoonstelling te bekijken. Streekmuseum Reeuwijk is gevestigd aan Oudeweg 3 in Reeuwijk-Brug.

Een leven zonder koelkast is amper voor te stellen. En toch maakt dit apparaat ons leven pas gemakkelijker sinds de jaren 50 van de vorige eeuw. Hoe ons leven er voor die tijd uitzag, hoe we ons voedsel bewaarden toont de tentoonstelling ‘Wecken, zouten en drogen’. De expositie geeft een beeld van een aantal methoden voor het conserveren van groenten, fruit, zuivel en vlees, zoals die tot circa 1960 in deze regio in de huishoudelijke sfeer werden toegepast.

Bovendien is er een klein boekje te koop met beschrijvingen van de toegepaste methoden hoe men werkte en welk voedsel er mee werd geconserveerd. Dit boekje is samengesteld door de heer Piet Soons.

Tijdens de tentoonstelling zullen er o.l.v. vrijwilligers van het Streekmuseum diverse workshops zijn zoals appeltjes drogen, zuurkool en boerenjongens maken. In november zal de heer Peter Sluisman een interessante lezing houden ‘Slagers, Vlees en Kunst’.

Voor meer informatie zie www.streekmuseumreeuwijk.nl. Streekmuseum Reeuwijk is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Toegangsprijzen: volwassenen 4 euro, kinderen tot 12 jaar 2,50 euro, kinderen tot 4 jaar en donateurs gratis.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
16-08-2018 10:14