Opening mini-Keukenhof in Gouda Oost

Gouda – Kinderwethouder Juwairiyya Eissa was apetrots dat ze op woensdag 10 april samen met de directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland haar mini-Keukenhof officieel mocht openen. Veel van de buurtbewoners waren er bij op deze zonnige maar koude middag. De meeste bloembollen moeten nog uitkomen maar volgend jaar staan ze vast in volle bloei.

Kort voor de opening van het park in het Zuidelijk Stempel West had Juwairiyya Eissa een verzoek ingediend, met ondersteuning van de Brede School, voor het realiseren van een ‘Mini-Keukenhof’.

Woonpartners heeft in samenwerking met het wijkteam Gouda Oost en de gemeente Gouda een prachtige locatie aan de Bernadottelaan in de wijk Gouda Oost kunnen vinden. In de kerstperiode zijn hier de bollen van allerlei voorjaars- en zomerbloemen gepland.

Inspireren en ideeën doorgeven
Juwairiyya: “Ik ben gek op mooi gekleurde bloemen en ik vond dat Gouda ook wel iets kleurrijks kon gebruiken. Het is leuk voor de bewoners om naar te kijken en goed voor het milieu. Zo wil ik ook andere kinderen inspireren om ideeën aan te dragen voor meer groen in de stad. Dit bloemenperk zal mij elke dag herinneren dat als je iets heel graag wilt en daar hard voor werkt, dat je het dan ook kan bereiken.”. Wethouder Corinne Dijkstra steunt het idee van de kinderwethouder en was er bij aanwezig. Na de officiële opening deelde Juwairiyya 100 zakjes met bloemenzaad uit aan de buurtbewoners: “Alle beetjes helpen, nietwaar?”

Meer dan stenen stappelen
Woonpartners neemt samen met haar ketenpartners het initiatief om te investeren in leefbare wijken en buurten waar de huurders wonen.

“Wij zijn niet alleen een corporatie van stenen stapelen.” licht René Mascini toe en hij wijst naar de omliggende woningen. “Huizen bouwen en investeren in de vernieuwde wijk Gouda Oost is ons goed gelukt en we gaan nog door. Ook ontmoeten is belangrijk, kijk maar naar het Nelson Mandela Centrum waar een prachtige fototentoonstelling hangt van bewoners uit de wijk. Een mooie en groene leefomgeving is net zo belangrijk. Gouda Oost is ruim opgezet met brede bermen en waterpartijen. Met z’n allen kunnen we het nog mooier maken. Dat jonge mensen daar bij stilstaan vind ik inspirerend. Daarom hebben we het idee van Juwy met beide handen aangegrepen en ben ik erg dankbaar dat we hebben kunnen helpen.”

Henriette Heuvelman van het Wijkteam Gouda Oost: “Het wordt een steeds kleurrijke buurt. Als de bloemen in het Anne Frank Plantsoen ook gaan bloeien en de vrolijke tuinen vol tulpen staan  in de buurt, is het fantastisch om een bloemenwandeling in Oost te maken”.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

 

11-04-2019 18:30