Za. 02-11: Open huis en opening tentoonstelling Kindt & Van den Bos in Kunstuitleen Gouda

OPEN HUIS OP 2 NOVEMBER VAN 11.00 – 15.00 UUR

Op zaterdag 2 november houdt de Goudse kunstuitleen Open Huis. Een uitgelezen dag voor iedereen die nog nooit binnen is geweest en voor alle anderen om weer eens binnen te komen!  Van 11.00 tot 15.00 uur is er kunst te koop voor kleine prijzen en ontvangen nieuwe abonnees een bijzondere attentie uit onze designcollectie. Om 14.00 uur de expositie van Kindt & Van Den Bos geopend. Belangstellenden zijn van harte welkom!

TENTOONSTELLING KINDT & VAN DEN BOS

Van 2 november t/m 28 december exposeert het kunstenaarsechtpaar Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos bij de kunstuitleen!

Jaren geleden verhuisde het kunstenaarsechtpaar Manja Kindt en Jan Pieter van den Bos vanuit Gouda naar het Groningse platteland, naar Bierum. Daar huizen ze in een oud schoolgebouw, omgedoopt tot museum ‘De Bierumer School’ waar zij en andere kunstenaars kunst maken en exposeren. In de kunstuitleen toont Kindt o.a. haar serie ‘The Convent’. Deze kunstwerken verwijzen naar de bewoonsters van een klooster. Van den Bos exposeert schilderijen uit zijn serie ‘La passion de Styx’. Gefascineerd als hij is door de Griekse Klassieke Oudheid, reflecteert hij met deze kunstwerken op de mythes rond de Styx, de rivier van de onderwereld en scheidslijn tussen het leven en de dood. De bewerkte schilderijen lijken delen van robuuste muren vol sporen van een verdwenen beschaving. Maar voor de romanticus die hij ook is, kunnen deze overblijfselen worden geïnterpreteerd als berichten waaruit nieuwe inzichten kunnen ontstaan.

Tijdens het Open Huis op 2 november wordt om 14.00 uur de tentoonstelling feestelijk geopend in bijzijn van beide kunstenaars.

Kunstuitleen Gouda ligt aan de Blekerssingel 40 in Gouda en is geopend op woensdag van 13-17 uur, donderdag van 13-18 uur, vrijdag van 13-17 uur en zaterdag van 11-15 uur. Voor meer informatie bel 0182-522 746 of zie www.kunstuitleengouda.nl. N.B.: Aan de achterzijde van het pand (Boelekade) vindt u onze eigen parkeerplaats.`

 

02-11-2019 09:00