Oostpolder krijgt “babybos”

Gewoon een foto van een peuter op de grond :)

Gouda – Op initiatief van de SGP-fractie worden er in een deel van de Oostpolder babybomen geplant ter gelegenheid van de geboorte van Gouwenaren. Ouders kunnen zich aanmelden bij de geboorteaangifte. De SGP is blij met de invulling die het nu krijgt. “Als dit een succes wordt, komt er weer een babyboom”, aldus fractievoorzitter Harold Hooglander.

Eind 2017 deed SGP-raadslid Jacques Rozendaal het voorstel voor het planten van babybomen. Wethouder Niezen was enthousiast en is ermee aan de slag gegaan. De regeling gaat met terugwerkende kracht in per 1 september 2019. Per 100 geboortes wordt er één boom geplant met een maximum van 9 bomen per jaar. Ouders kunnen zich aanmelden en tegen betaling van zo’n € 45 hun eigen babyboom planten.

Dit gebeurt jaarlijks op de “babyboomplantdag”, de tweede zaterdag van november. Bij deze bomen wordt dan een bordje geplaatst met de namen van de kinderen erop.
De SGP vindt het koppelen van de geboorte van baby’s aan het plaatsen van jonge bomen als een mooi symbool van de vergroening van de stad.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

29-01-2020 14:10