Ondernemers bezorgd over plannen voor Factory Outlet Zoetermeer

Ondernemers verenigd in Midden Holland Onderneemt! en Groene Hart Onderneemt! maken zich zorgen over de komst van een Factory Outlet (Holland Outlet Mall) in het centrum van Zoetermeer. Dat schrijft Nico Voogt, voorzitter van Gouda Onderneemt!, namens de ondernemersverenigingen in een brief aan het college van Zoetermeer. Voogt wijst het college op uitspraken van experts die aangeven dat het winkelbestand in Zuid-Holland verder zal moeten krimpen, in plaats van uitbreiden.

Voogt haalt experts van Locatus aan die in Zuid-Holland een noodzakelijke krimp met ruim 5 procent voorzien. “Dit rijmt niet met het toevoegen van 30.000 m2 nieuwe detailhandelsmeters aan de markt.
Een markt die door diverse ontwikkelingen zoals online winkelen, vergrijzing, bevolkingskrimp, veranderingen in het bestedingspatroon van consumenten, al onder druk staat (met name ook in het segment mode, modeaccessoires, sport en lederwaren waar de HOM zich op zal richten).”

Belanghebbenden
De ondernemersverenigingen zeggen niet door het college te zijn gehoord, terwijl in het raadsvoorstel wel is aangegeven dat elk haalbaarheidsonderzoek in samenspraak met belanghebbenden zal worden uitgevoerd. De ondernemers vragen informatie over het proces zodat zij kunnen inspreken en reageren op de plannen van Zoetermeer.

Advertisements