‘Onbeperkt op weg’ in Moordrecht

Moordrecht – Voor kinderen met een beperking of ziekte ligt het niet altijd voor de hand om aan het verkeer deel te nemen. Daarom bieden de Stichting KTMCO en Stichting DaDa deze kinderen zaterdag 9 september de mogelijkheid een ritje te maken in een bijzonder voertuig. Het evenement ‘Onbeperkt op Weg’ wordt georganiseerd op industrieterrein Gouwe Park in Moordrecht (bij Waddinxveen).

De kinderen kunnen meerijden in een ambulance, vrachtwagen, lesauto, diverse sportauto’s of een ritje maken achterop de motor. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten, zoals schminken, t-shirts versieren, tekenen en kleuren en kan er gedanst worden op de muziek van De Bridge Band van My Breath My Music. Ook is er van alles te eten en te drinken.

Dit evenement is mogelijk geworden door de medewerking van meer dan veertig vrijwilligers, donaties van verschillende bedrijven en Houthandel Alblas, die zijn terrein belangeloos ter beschikking gesteld.

KTMCO is een stichting die zich inzet voor goede doelen. De vrijwilligers rijden motor en doneren jaarlijks voor iedere gereden kilometer € 0,01. Het bedrag dat bij elkaar gereden wordt, wordt onder meer geschonken aan Stichting DaDa. Daarnaast plaatst KTMCO regelmatig een ‘hobbelmotor’ op speelplekken waar kinderen met een beperking spelen of waar zieke kinderen verblijven (bijvoorbeeld in speeltuinen van kinderziekenhuizen, Villa Pardoes, stichting OpenDoor en dergelijke). De aanschaf van deze hobbelmotoren wordt veelal bekostigd door sponsoren en donateurs.

Stichting DaDa zet zich in voor zieke kinderen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben. Hoe goed de medische zorg in Nederland ook is, soms is het normale zorgpakket gewoon niet voldoende. De lijst van de projecten die wij inmiddels hebben kunnen realiseren is aanzienlijk. Daarom blijft Stichting DaDa (ook) keihard werken aan die ene droom: een werkelijk Kindvriendelijke Zorg in Nederland. De activiteiten van Stichting DaDa kenmerken zich door aandacht te vragen voor de zorg voor kinderzorg, waarbij een glimlach en het bieden van kwaliteit voorop staan. Kindvriendelijkheid, (visuele) communicatie en de ouder-kind relatie vormen de sleutelbegrippen. De financiële middelen die Stichting DaDa inzamelt, nemen nog jaarlijks toe. Daarmee heeft Stichting DaDa inmiddels een groot aantal projecten in ziekenhuizen en medische dagverblijven (mede) mogelijk gemaakt. Speelkamers werden en worden ingericht; ICT middelen verstrekt, zodat patiëntjes met vriendjes en familie in contact konden en kunnen blijven en ook de aankleding en inrichting van complete kinderafdelingen blijven we financieren en uitvoeren.